Mässan Allt för hälsan är tillbaka: "Vi är otroligt förväntansfulla och taggade"

Allt för hälsan är tillbaka
Allt för hälsan är tillbaka

När Allt för hälsan slår upp portarna på Stockholmsmässan i Älvsjö den 11–13 november 2022 är det tre år sedan det sist begav sig. Förutom föreläsningar och utställare finns ett stort fokus på upplevelser. Besökaren ska kunna hitta sin grej genom att prova på olika aktiviteter i form av träning, yoga, löpning, massage med mera. Hälsofrämjandet är också på plats för att inspirera.

Monika Björn föreläser
Monika Björn föreläser.

Vad kan man förvänta sig av årets Allt för hälsan?
– Som besökare kommer man ofta till mässan för inspiration och nystart och på mässan sker en mängd fina möten som ger nya insikter och kunskap att ta med sig  hem och applicera i sin vardag. Man går ofta ihop med en vän, kollega eller kanske sin mamma. Det är en riktig investering i sig själv att besöka mässan och brukar bli en härlig heldag innehållande utställare, tränings- och yogapass, föreläsningar, bra shopping och god mat, säger Kristin McKechnie som är operativ projektledare för Allt för hälsan.

Karl och Jossan

Hur har responsen varit från de utställande företagen?
–  Utställarna är, precis som vi, jätteglada att få vara tillbaka och äntligen kunna möta sina kunder igen. De har laddat upp med en rad spännande nyheter, mässerbjudanden, tävlingar och överraskningar till våra besökare. I år har vi adderat fokusområdet skönhet där vi har haft ett enormt fint gensvar och bokat in en rad superfina företag och varumärken inom naturlig skönhet. Utöver skönhetsområdet jobbar vi med områdena träning och yoga, kost, relax och kropp och själ.

För den yogaintresserade äger mässeventet Yoga för hälsan rum på lördagen den 12 november. En förmiddag som bjuder på yoga med Monika Björn och Josefine Bengtsson och breathwork med Johnny Oduya från hale.

Gillar man dans bjuder mässan på äkta dansglädje med några av Zumbans främsta internationella instruktörer på lördagskvällen klockan 17:30. 

En annan satsning är Löparskolan som i år drivs av Runacademy – Sveriges största löparklubb. Här kan man delta i olika workshops kring löpning och styrka för löpare samt få gratis analys av sin löpteknik.

Allt för hälsan löpning

Mässhallen består av flera scener och prova på-aktiviteter. Till exempel finns det i Studion cirka tio drop in-pass per dag inom träning och yoga, med profiler som Monika Björn, Elin Härkönen, Johanna Hector, Sandra Ranmo, Josefine Bengtsson, Erika Kits Gölevik med flera. 

På Stora scenen håller Sofia Ståhl i programmet. Med sig på scenen kommer hon att ha en rad intressanta gäster, som Malin Berghagen, Stina Wollter och Erik Hemmingsson, Christina Stielli, Joanna Swica, Sofia Åhman och Anders Wallensten för att nämna några. 

Sofia Åhman på Allt för hälsan
Sofia Åhman kommer till Allt för hälsan 2022.

Speakers corner är utställarnas scen. Här kan du bland annat hitta Tony Irving, Shirin Djavidi, Fredrik Paulún med flera. 
–  Vi är otroligt förväntansfulla och taggade för att få välkomna våra utställare, besökare och medverkande tillbaka hit till Stockholmsmässan, avslutar Kristin McKechnie.

Artikeln tidigare publicerad i Hälsofrämjandets medlemstidning Hela Hälsan, nummer 3/2022.