Läs hälsomagasinet Hela Hälsan digitalt

Frisk mat har en oändlig potential

Tio nummer av Hela hälsan under 2,5 år har det hunnit bli. Mängder med intervjuer med spännande personer inom området som alla har oändligt med goda tankar om god hälsa. Det här numret är inget undantag. Du kan bland annat läsa om den ideella föreningen Frisk mat som arbetar för att lyfta den offentliga måltiden. Anna Lindelöw Mannheimer grundade föreningen efter en personlig upplevelse med vården där maten var allt annat än anpassad för att hjälpa människor bli och hålla sig friska. "En oändlig potential" beskriver hon det som. Både för vården och skolan. Läs mer om Frisk mat på sidorna 20–25. 

Det här numret bjuder också på en triptyk i god hälsa i form av kunskap om fascian, lymfsystemet och vagusnerven. Allt hänger ihop och den övning som är bra för det ena är även bra för det andra.  Konceptet lymfpromenad förenar utomhusvistelse, aktiv rörelse och övningar som är bra för lymfan. Men det viktigast av allt är att få in övningarna i vardagen. Det menar Susanne Barkvik som är utbildad instruktör för konceptet. Och man behöver inte göra det så svårt. Det visar även MariAnne Bahlenberg som på sidorna 16–19 ger dig sju övningar som är bra för vagusnerven.  

Trevlig läsning!  

Elin Parmhed, redaktör

Tidningen har nu blivit digital och du kan bläddra i den nedan. Längst ner till höger finns en symbol för att läsa i helskärmsläge.