Sommarhälsning och preliminärt program för hösten 2024

Vilken härlig vår vi fick även om blomningen mellan syren och hägg gick snabbt med anledning av värmen och nu är vi redan inne i sommarmånaden juni!

Hälsofrämjandet Stockholm är glada för att vi har kunnat engagera och erbjuda er medlemmar ett brett aktivitetsprogram i form av vandringar, utflykter och stavgång men även att vi fått förmånen att möta många av er ”gamla” medlemmar, men även att flera vi mött visat intresse att bli nya medlemmar hos oss i samband med de dagar/mässor vi deltagit vid under våren.

Vi fick en fantastisk solig dag i Kungs trädgården på Seniordagen den 7/5 i samverkan med BungyPump som sponsrade våra montrar även deltagit vid Hälsomässan Södermalm den 25/5 och vid En dag på Slussen.

Onsdagen den 6 juni Nationaldagen 2024 öppnade Vattentorget och Norra slusskajen i samband med årets ”En dag på Slussen” där vi från Lokalföreningen Stockholm deltog. Vattentorget är en stor yta runt kanalerna mellan Gamla stan och Södermalm som nu blir tillgänglig för allmänheten. Torget är en plats där närheten till vattnet prioriterats. Här kan gående och cyklister ta sig mellan Södermalm och Gamla stan via lågbroarna. Det kommer finnas bänkar för att kunna slå sig ned en stund och njuta av utsikten och närheten till vattnet. Ett sommartips att besöka. Jag kommer själv att passa på att besöka och njuta av platsen i sommar.  

Till hösten ser vi fram emot att kunna erbjuda er nya aktiviteter, mer information kommer i vårt nyhetsbrev.    

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt bra sommar med förhoppning om att ni kommer att få möjlighet att njuta av allt som sommaren erbjuder med sol, värme, bad och möjlighet till härliga uteaktiviteter i skog, mark eller i någon av stans alla härliga parker.

Varma sommarhälsningar,

Åsa Svedros Jansson, ordförande i Hälsofrämjandet Stockholm

 

Hösten 2024 – preliminärt program

Tisdag 20 augusti
Allsidig seniorträning i naturen med stavgångsvandring runt Djurgården sätter igång och äger sedan rum varje tisdag under hösten. Samling kl 11.00 vid Rio-Träffen, Sandhamnsgatan 4-6.

Elba Pineda-Gustafsson, utbildad FaR – och Naturvägledare, fortsätter med den populära stavgångsvandringen runt Djurgården. Stavgång ger dig förbättrad kondition, förhöjd syreupptagningsförmåga, ökad lungkapacitet samt bättre kroppshållning och balans.

Deltagande sker utan kostnad för alla. Ingen föranmälan behövs.
För mer information om stavgången, kontakta Elba på 070-734 62 01

Torsdag 22 augusti
Kvällsvandring med Anders Djerf – konst och kultur

Lördag 31 augusti
En heldagsutflykt med båt

Onsdag 4 september
”Från Axel Wenner-Gren via nödbostäder och översvämning till Ellen Key.”
Kvällsvandring med Madeleine Bergh

Söndag 8 september
En heldagsutflykt till Gunnarsgårdens Vikingaby i Upplands Väsby

Lördag 14 september
Vi firar ”Vandringens dag” med en heldagsutflykt/skördefest

Fredag 20 september
Allemansrättens dag firar vi med en kvällsvandring i Rågsved
”Ätbara skogen” med Lina Wirén

Tags