Medlemsprogram januari till mars 2024

Programpunkter i januari och februari
30 januari – OsteoStrong (Zoom)
3 februari – Andningens dag (Zoom)
19 februari – Integrativ medicin (Zoom)
21 februari – Food Pharmacy (Zoom) Nytt datum!
25 februari – Årsmöte i HFS (Zoom)
28 februari – Ann Svärdfelt om yogans åtta delar (Zoom)

Programpunkter i mars
5 mars – Om Drottning Silvia (Zoom)
13 mars – Glaukom en tyst tjuv (Zoom)
21 mars – Rullmassage (Zoom)

Mer information om aktiviteterna hittar du nedan. 

Som medlem deltar du utan kostnad i de flesta av våra aktiviteter. Icke medlem betalar 250 kr. Anmälan till carina@halsoframjandet.se eller 073-9807933 om inget annat anges. Ange ditt namn, mail/mobil samt vilken aktivitet du vill delta i när du anmäler dig. OBS! Vi behöver din anmälan senast 5 dagar innan aktiviteten äger rum.

Frågor om ditt medlemskap skickas till kansliet info@halsoframjandet.se

VAD VILL DU SE MER AV?
Programgruppen efterlyser tankar och idéer om vad du som medlem vill se mer av i form av aktiviteter och föredrag. Mejla dina förslag till carina@halsoframjandet.se

Vill du bli medlem i Hälsofrämjandet klicka här!

 

Osteostrong


Stärk ditt skelett 
DIGITAL FÖRELÄSNING MED OSTEOSTRONG
Tisdag 30 januari kl 18.30–20.00
Hur kan du stärka din kropp och uppleva förbättrad balans, starkare muskler, bättre hållning samt öka skelettets densitet genom bara 60 sekunders ansträngning i veckan?

OsteoStrongs vision är att eliminera benskörhet som folksjukdom och bli Sveriges ledande varumärke inom osteoporos och fysisk hälsa.Denna tisdag kommer de fokusera på din bentäthet då skelettet är fundamentet i din kropp och styrkan på ditt skelett är avgörande för din totala hälsa. Med sig har de experten Dr Malin Nilsson, som har satt ihop en presentation för att utbilda oss på området benhälsa och vad en bentäthetsmätning innebär. Jonas Forsberg är värd under eventet.

Andning

 

Andningens dag
DIGITAL FÖRELÄSNING
Lördag 3 februari kl 13.30

Andningens dag inträffar varje år den 3 februari oavsett om det arrangeras något event eller inte. Initiativtagaren, Susanne Hovenäs, arrangerade det första eventet för 11 år sedan tillsammans med tidningen Hälsa och Hälsofrämjandet. I år håller vi ett föredrag om andningens utveckling från att bara vara andning till att bli populärt genom breathwork, pranayama, Wim Hof-metoden, Kirtan med mera. Välkommen till ett digitalt föredrag där vi reder ut begreppen och övar vår andning.

Leena Källquist

 

Integrativ medicin och hälsa med Leena Källqvist
DIGITAL FÖRELÄSNING
Måndag 19 februari kl 18.30–20.00

Integrativ medicin och hälsa innebär att man tar hänsyn till hela personen, inklusive fysiska, psykologiska, sociala och miljömässiga faktorer som kan påverka hälsa och välbefinnande positivt. Målet med integrativ medicin och vård är att hjälpa människor att hitta en balans i sin hälsa och välbefinnande genom att använda en mängd olika behandlingsmetoder och tekniker.

Kom och lyssna digitalt till ordförande för föreningen Integrativ medicin och hälsa, Leena Källqvist, som föreläser om hur vi i praktiken kan arbeta, och även integrera Integrativ medicin och hälsa i den traditionella vården i Sverige.

Digitalt årsmöte

 

Årsmöte med Hälsofrämjandet Stockholm
DIGITALT VIA ZOOM
Söndag 25 februari kl 16.00

Välkommen till Hälsofrämjandet Stockholms digitala årsmöte. Eventuella motioner skall vara förenngen tillhanda senast den fredag 26 januari. Anmälan och motioner skickas till carina@halsoframjandet.se

Ann Svärfelt om yogans åtta delar

 

Ann Svärdfelt om yogans åtta delar
DIGITALT VIA ZOOM
Onsdag 28 februari kl 18.30–20.00

Om yogans åtta delar blir framför allt en filosofisk och psykologisk inblick i vad yogan kan ge, men under föredraget tar Ann Svärdfelt även upp de fysiska fördelarna.

Ann Svärdfelt har jobbat med yoga och ayurveda i 20 år och bland annat skrivit boken Yoga för barn (2007). Hon är från Östersund, men har numera sin bas på flera håll. Ann gör ayurvediska hälsokonsultationer och lär upp yogalärare enligt ett lärlingsprogram, men kan också coacha dig i konsten att medvetandegöra din andning. 

Silvia bok

 

Föredrag om drottning Silvias engagemang
DIGITALT VIA ZOOM
Tisdag 5 mars kl 18.30–20.00

I den nya boken Yrke:drottning – makten och möjligheterna ges en unik bild av drottningens engagemang mot sexuella övergrepp mot barn, för bättre utbildning om demenssjukdomar och vuxenstöd för ungdomar.

Boken är skriven av författaren och journalisten Ingrid Thörnqvist, som under många år arbetat med utrikesfrågor för nyhetsprogram som Rapport och Aktuellt. Som utrikeskorrespondent i Tyskland och Östeuropa rapporterade hon om bland annat om Berlinmurens fall. Signerade ex av boken kommer att finnas till försäljning för 200 kr i anslutning till föredraget. 

glaukom en tyst tjuv

 

"Glaukom en tyst tjuv"
DIGITALT VIA ZOOM
Onsdag 13 mars kl 18.30–20.00

Den 13 mars (under den internationella Glaukomveckan) berättar Christer Jungstedt ordförande i Glaukomföreningen Stockholm om ögonsjukdomen glaukom. Du får svar på frågor om vad glaukom är, hur man upptäcker det, vem som får det, vilka de vanligaste behandlingsmetoderna är, hur det är att leva med glaukom och även kort information om Glaukomförbundet och dess regionala patientföreningar.

rullmassage

 

Rullmassage för ditt lymfsystem
DIGITALT VIA ZOOM
Torsdagen 21 mars kl 18.30–20.00

Hur tar du hand om ditt lymfsystem? Beautiful Me Rullmassage är ett patenterat program, utarbetat av en ledandelymfterapeut som har egen klinik och utbildar läkare och terapeuter. Rullmassagen gynnar din hälsa, minskar celluliterna, avgiftar kroppen och stärker immunförsvaret.

Maskinerna som används i rullmassagen är specialtillverkade för att stimulera lymfsystemets funktion och förbättraomsättningen i lymfkärlen. Trärullarna masserar huden och musklerna i enlighet med det valda trycket – kopplar avoch ökar musklernas elasticitet. Maskinen är särskilt effektiv tack vare en integrerad infraröd lampa som vidgarblodkärlen och hjälper till att rena kroppen från gifter och slaggprodukter. Den infrarödalampan hjälper också till attvärma musklerna och öka dess elasticitet vilket gör proceduren mer effektiv.

Välkommen att lyssna på Markus och Joakim som berättar om tekniken samt erbjuder Hälsofrämjandets medlemmar att testa sin första behandling till ett förmånligt pris.

stavgång

 

Stavgångsvandring Djurgården runt
ALLSIDIG SENIORTRÄNING I NATUREN
Varje tisdag kl 11.00
Samling: Rio-Träffen, Sandhamnsgatan 4–6

Elba Pineda Gustafsson, utbildad FaR- och Naturvägledare, fortsätter med den populära stavgångsvandringen runt Djurgården. Stavgång ger dig förbättrad kondition, förhöjd syreupptagningsförmåga, ökad lungkapacitet samt bättre kroppshållning och balans.

Deltagande sker utan kostnad för alla. Ingen föranmälan behövs.
För mer information om stavgången, kontakta Elba på 070-734 62 01