Hummus, hummus, hummus – en hyllning till röran som funkar till det mesta

Hummus. Foto Christian Gustavsson
Foto: Christian Gustavsson

Till ytan anspråkslös med café latte-färg. Samtidigt god och näringsrik. Hummus är mer än en dipp, det är en bas, ett tillbehör, men kan också vara en rätt i sig. Det har Malin och Nimrod Regev gjort en bok om. 

Boken Hummus innehåller ett 50-tal recept, inklusive 18 rätter med hummus som huvudrätt, och steg för steg-instruktioner för allt från att koka kikärter till grundrecept på hummus, falafel med mera.

Malin och Nimrod Regevs resa och kärlek till hummus började i Israel där den lena röran fanns tillgänglig vid alla måltider – från pålägg på smörgås till del i festmåltid. När de bosatte sig i Stockholm blev saknaden efter hummusrestauranger för stor, och de öppnade en egen (som heter Reggev).

–  Eftersom hummus har så få ingredienser och är så enkel att tillaga är det de små nyanserna som gör enorm skillnad. Här vill vi dela med oss av våra tankar och tips bakom några av våra favoriter, klassiker och tillbehör, säger författarna.

Boken Hommus


HUMMUS
Författare Malin Regev, Nimrod Regev
Foto Christian Gustavsson
Förlag Natur & Kultur
Pris Cirka 288 kronor
ISBN 9789127177116