Anmäl dig till Fredagsfys i ur och skur med Hälsofrämjandet

Foto: iStock.com / Caiaimage/Robert Daly
Foto: iStock.com / Caiaimage/Robert Daly

Hälsofrämjandet söker dig som tycker om att inspirera andra till mer rörelse i vardagen. Projektet Fredagsfys i ur och skur med Hälsofrämjandet startades i höstas och fortsätter nu med en ny omgång. Häng med och bli en hälsofrämjare.

Fredagsfys i ur och skur med Hälsofrämjandet syftar till att locka människor i alla åldrar att komma ut i naturen och bli mer aktiva. Det kan handla om aktiviteter och lekar i skogen, danspass, mindfulness, jogging, reflexbanor, discgolf, cykelturer, hundpromenader eller egentligen om du själv har en annan idé. 
 – Det kan vara det enkla, som att samla ihop grannarna och göra en reflexbana i sin närhet. Eller så kan man gör något med kompisgänget och alla barn och leker kull i skogen. Är man redan engagerad i något annat så är det också roligt att lära ut någonting, säger Annika Stunke, en av Fredagsfys hälsopedagoger som tillsammans med Susanna Almström och Anette Almström Kovacic arbetar med projektet.

Nu söker vi deltagare till en ny helg full av inspiration. Till dig som inspiratör i prokjektets anda, erbjuder vi en kostnadsfri utbildningshelg på Hälsans hus i Stockholm den 27-28 april. Här bjuds på hälsofrämjande aktiviteter, föreläsningar, workshops och lunch. Efter en helg tillsammans med andra blivande inspiratörer, som också uppskattar naturen och att vara aktiva, kommer du förhoppningsvis få med dig idéer och inspiration till att dra igång en aktivitet på din hemort. Du kommer få med dig material och kläder samt får ingå i vårt nätverk för mer stöd, pepp och nya idéer. Platserna är begränsade så tveka inte att skicka in en intresseanmälan!  

Hur fungerar upplägget? 
–  Vi tänker att det redan finns många som är inspiratörer och som har drivet och brinner för att engagera andra att röra sig mer. Vi vill ta till vara på dem som finns, samla ihop, inspirera och utbilda dem ännu mer, men även hitta nya inspiratörer som kan starta nya grupper och engagera sina grannar, kollegor eller egentligen vilka som helst. Vi vill sprida ringar på vattnet genom att jobba med personer som redan vill sprida hälsa och som tycker om att vara ute och röra på sig, säger Annika.   

Vem är det här för? 
– Vi vill nå alla åldrar och också människor från olika socioekonomiska områden. Folkhälsomyndigheten har som mål att det ska vara mer jämlik hälsa i Sverige och förhoppningsvis kan vi hjälpa till lite med det, avslutar Annika Stunke. 


ANMÄL DITT INTRESSE
Bli en av våra inspiratörer i Fredagsfys i ur och skur med Hälsofrämjandet.   
När 27–28 april 
Tid lör 9.30-16.00, sön 9.30-14.30   
Var Hälsans hus på Fjällgatan 23 B i Stockholm  
Anmälan Skriv kort varför du vill bli en av våra inspiratörer samt ange namn, tel, ort och mejla till annika.stunke@halsoframjandet.se   

OBS! Vid avbokning senare än två veckor före kursen tas en avgift ut på 500 kronor.