Medlemsprogram juni 2024

Foto: Basil James på Unsplash

PROGRAM JUNI 2024

2 juni – Örtvandring med Lina Wirén
6 juni – Slussens dag
11 juni – Picknick för seniorer
16 juni – Utflykt till Velamsunds vingård
18 juni – Promenad runt Djurgården

Mer information om aktiviteterna ovan hittar du nedan.

Som medlem deltar du utan kostnad i de flesta av våra aktiviteter. Icke medlem betalar 250 kr. Anmälan till carina@halsoframjandet.se eller 073-9807933 om inget annat anges. Ange ditt namn, mail/mobil samt vilken aktivitet du vill delta i när du anmäler dig. OBS! Vi behöver din anmälan senast 5 dagar innan aktiviteten äger rum.

Frågor om ditt medlemskap skickas till kansliet info@halsoframjandet.se

Vill du bli medlem i Hälsofrämjandet klicka här!

 

Lina Wirén Örtvandring Långholmen


Örtvandring på Långholmen
MED LINA WIRÉN
Söndagen den 2 juni kl 18.30–20.00
Samling vid Brostugan precis när man kommit över bron till Långholmen. Ta på er lämpliga skor och gärna en vattenflaska. Stavar för den som vill.

Välkommen på en vandring i de vilda växternas tecken där vi utforskar den lilla oasen Långholmen, den gröna ön mitt i Stockholm. Under kvällen får vi tillfälle att stanna upp, lära oss om vilda nyttoväxter samt förkovra oss i Långholmens malmgårdars trädgårdshistoria.

Lina Wirén är licensierad hälsocoach och personlig tränare främst inriktad på naturens läkande verkan på både kropp och sinne. Lina är även naturvetare, odlare, yogalärare, skribent samt nygammal styrelseledamot i Hälsofrämjandet Stockholm.

Slussens dag

 

Träffa oss på Slussens dag
PÅ NATIONALDAGEN
Torsdagen den 6 juni kl 11.00–16.00
I år öppnar man upp Vattentorget för allmänheten, området runt kanalerna mellan Södermalm och Gamla Stan, en överfart för fotgängare och cyklister, och en yta för att mötas, umgås och sitta ner en stund och vila vid vattnet. För att fira öppningen av den nya mötesplatsen blir det musik, mat och möjlighet att lära sig mer om Slussen, om de nya torgen som planeras och grönskan som planteras, och om klimatfrågor som anläggningen är en del av svaret på. Man kommer att berätta om fiskvandringsleden under Norra slusskajen och om serveringar och service som ska byggas under Slussbron och Mälarterassen.

Hälsofrämjandet Stockholm finns på plats och bjuder bland annat på kombucha.

Picknick

 

Picknick för seniorer
STAVGÅNGSAVSLUTNING
Tisdagen den 11 juni kl 10.50–15.00
Samling Rio-Träffen, Sandhamnsgatan 4, Gärdet
Mer info Elba 070 734 62 01

Varje år i samband med vårterminens avslut av Allsidig Seniorträning i Naturen gör vi en utflykt med picknick på Djurgården. Efter vår stavgångsrunda sitter vi på en klippa och äter tillsammans vår medhavda matsäck. Ta gärna med stavar, vattenflaska, något att sitta på och matsäck.

Velamsund

 

Utflykt till Velamsunds vingård
VANDRING I NATURRESERVAT
Söndagen den 16 juni kl 10.00–15.00
Samling Vi åker från Slussen ca kl 10.00 med buss 444 till Orminge. Byte i Orminge till buss 421 för vidare färd till ändhållplatsen Tegelövägen i Vikingshill, Saltsjö-Boo. (Buss 421 går bara en gång/timme, så missa inte bussen vid Slussen!) Obs! alla tider är ca. Sommartidtabell gäller, vi återkommer med mer info och exakt tid vid anmälan.
Tag med egen matsäck, vattenflaska, gärna stavar och glatt humör.

Vi vandrar i Velamsunds naturreservat i Saltsjö-Boo och gör även ett besök till Vinberget. Vinodlingarna är 700 år gamla och på 1670-talet odlade Beata Von Königsmark vindruvor här. Sticklingar av vinrankor som slagit rot finns till försäljning som små plantor. Vid köp av en stickling ingår även lite konsultationshjälp.

Vandringsledare är Ewa Sangwall och Elba Pineda Gustafsson.

Promenad runt Djurgården

 

Promenad runt Djurgården
MED FIKA PÅ ROSENDAL
Tisdagen den 18 juni kl 10.50–15.00
Samling Rio-Träffen, Sandhamnsgatan 4, Gärdet
Ta gärna med stavar och vattenflaska.

Följ med Elba på en promenad runt Djurgården som sedan avslutas med en fika på Rosendal. Vi vandrar i olika rum, först ut är Kryddgården och tittar sedan vidare på trädgårdskonst, umgås och fikar tillsammans under äppelträden samt går runt i labyrinten Tittin.
Vi avslutar vid runda bordet där vi välkomnar midsommaren som snart stundar.

Stavgång för seniorer Djurgården

 

Stavgångsvandring Djurgården runt
ALLSIDIG SENIORTRÄNING I NATUREN
Varje tisdag kl 11.00
Samling Rio-Träffen, Sandhamnsgatan 4–6

Elba Pineda Gustafsson, utbildad FaR- och Naturvägledare, fortsätter med den populära stavgångsvandringen runt Djurgården. Stavgång ger dig förbättrad kondition, förhöjd syreupptagningsförmåga, ökad lungkapacitet samt bättre kroppshållning och balans.

Deltagande sker utan kostnad för alla. Ingen föranmälan behövs.
För mer information om stavgången, kontakta Elba på 070-734 62 01