PROGRAM JUNI 2023

PROGRAM JUNI 2023

2 juni – Väck dina sinnen på Barfotastigen (Nytt datum!)
13 juni – Picknick för seniorer
17 juni – Vandring i Velamsunds narturreservat
20 juni – Vandring runt Djurgården med besök till Rosendal

Pris: Utan kostnad för medlemmar, 250 kronor för icke-medlemmar. Bli medlem för 250 kronor och gå på alla årets aktiviteter (om inte annat anges) utan kostnad. Bli medlem här!

Anmälan sker till carina@halsoframjandet.se senast 7 dagar innan varje aktivitet. 

Barfotastigen
Foto: iStock.com/Maryviolet

 

Dagsutflykt: Väck dina sinnen på barfotastigen! 

När: Fredag 26 maj kl 11.00-16.00 (cirka)

Följ med på en vandring som inkluderar ramslöksplockning, promenad på barfotastigen och en rundtur i Drottningholms slottspark. En utflykt med både NATUR och KULTUR utlovas. Vistelser i naturen har hälsobringande effekter och ger många hälsofördelar som sänkt puls, färre muskelspänningar, lägre kortisolnivåer, våra stressnivåer minskar och immunförsvarets stärks.

Människan har under merparten av vår evolutionära historia levt i naturen, det är därför ganska givet att vi mår bra av att vistas där, något även forskningen bekräftar. Vi tar oss ut med kommunala medel till Brostugans värdshus som blir vår träffpunkt. Därefter vandrar vi gemensamt genom Kärsön och ut på en naturstig som leder oss fram till Barfotastigen. Tillsammans intar vi vår matsäck ute i det fria. Vandringen fortsätter sedan mot ramslöksängen där vi plockar lite av den ädla löken. Utflykten avslutas med en rundvandring i Drottningholms Slottspark.

Stavgång
Foto: iStock.com / vm

 

Dagsutflykt: Picknick för seniorer

När: Tisdag 13 juni kl 10.50–15.00
Mötesplats: Rio-Träffen, Sandhamnsgatan 4, Gärdet

I samband med vårterminens avslut av Allsidig Seniorträning i Naturen gör vi en utflykt med picknick på Djurgården. Efter vår stavgångsrunda sitter vi på en klippa och äter tillsammans vår medhavda matsäck.

Ta med stavar. Alla är varmt välkomna att delta utan kostnad!

Vandring
Foto: iStock.com/Maryviolet

 

Dagsutflykt: Vandring i Velamsunds naturreservat

När: Lördag 17 juni kl 10.00–15.00 (cirka) inkl matpaus

Vi vandrar i Velamsunds naturreservat i Saltsjö-Boo och gör även ett besök till Vinberget. Vinodlingarna är 700 år gamla och på 1670-talet odlade Beata Von Königsmark vindruvor här. Sticklingar av vinrankor som slagit rot finns till försäljning som små plantor. Vid köp av en stickling ingår även lite konsultationshjälp.

Vi åker från Slussen, ca kl 10:00 med buss 444 till Orminge. Byte i Orminge till buss 421 för vidare färd till ändhållplatsen Tegelövägen i Vikingshill, Saltsjö-Boo. (Buss 421 går bara en gång/timme, så missa inte bussen vid Slussen!) Obs! alla tider är ca. Sommartidtabell gäller, vi återkommer med mer info och exakt tid vid anmälan. Tag med egen matsäck, gärna stavar och glatt humör. Vandringsledare är Ewa Sangwall och Elba Pineda Gustafsson.

Grönska
Foto: iStock.com / AYImages

Vandring med besök till Rosendal

När: Tisdag 20 juni kl 10.50–15.00
Mötesplats: Rio-Träffen, Sandhamnsgatan 4, Gärdet

Följ med Elba på en promenad runt Djurgården som sedan avslutas med en fika på Rosendal. Vi vandrar i olika trädgårdsrum, tittar på trädgårdskonst, umgås och fikar tillsammans samt välkomnar midsommaren som snart stundar.

Ta gärna med stavar. Alla är varmt välkomna att delta utan kostnad!