Naturen

 • Fredagsfys ur & skur med Hälsofrämjandet

  I höst startar vi projektet Fredagsfys ur och skur, som syftar till att locka alla åldrar till att komma ut i naturen och bli mer aktiva. Vill du bli en av våra inspiratörer?
 • Ätbar natur: Älskade äpplen

  Oktober är här och träden dignar av vinteräpplen redo att plockas. Älskade svenska äpplen som kan skänka njutning i många former. "Äpplen har en särställning för att de är användbara till så mycket", säger Eva Gustavsson som tyckte äpplena var så missförstådda att hon gjorde en hel bok om vad man kan göra med dem.
 • Kalle Flodin: Ett liv i skogen

  Kalle Flodin lämnade stadslivet i Stockholm och flyttade till en timmerstuga ute i skogen. Där nio till fem inte är ett begrepp och allemansrätten serverar honom visträckta möjligheter bland blad, stammar och grenar.
 • Ätbar natur: Det gröna vilda skafferiet

  Första gången Eva Gunnare smakade på en vild rätt var på fjällstationen i Kvikkjokk där den oansenliga ormroten förvandlats till efterrätt. Groddknopparnas hasselnötssmak gav en aha-upplevelse och var början på ett nytt liv i det gröna vilda skafferiets tjänst. "Jag är lite frälst kan man nog säga", säger hon.